Seriale mai noi sau mai vechi – pentru un pic de liniște la cap

20 octombrie 2021 | De văzut | 7 comentarii

Știrile din România sunt atât de oribile, pe toate planurile, încât pur și simplu nu am știut ce să fac. Să scriu de bine sau de râs parcă nu se cade, să scriu despre nasoale… ce rost mai are să pun și eu gaz pe foc? Așadar, m-am oprit ieri. M-am scărpinat în creștet și am decis că o potențial decentă abordare, momentan, ar fi un schimb de păreri despre marea evadare din realitate. Temporară, desigur, dar absolut necesară.

Am înșirat mai jos câteva seriale care mi-au făcut bine la cap în ultimii câțiva ani. Sunt lejere, unele mai vechi, altele mai noi, și completează cu success lista bijuteriilor gen Friends, The Big Bang Theory, Scrubs, M.A.S.H., Seinfeld sau Married with Children. Exclud voit seriile de animație nu pentru că nu ar fi amuzante sau foarte mișto, ci pentru că nu doresc să le amestec.

Fără o ordine anume, nu este un top, ci doar o înșiruire:

  1. Ted Lasso (2020-) – serialul pandemiei mele. Oaza de liniște și de zâmbete. Amuzant și optimist, dar fără a fi siropos, dialogurile mișto, actorii – potriviți.
  2. Sex education (2019-) – problema educației sexuale la vârsta adolescenței, condimentată excelent cu dialoguri spumoase, situații cu care orice persoană, mai tânără sau mai în vârstă, poate relaționa. Și cu un pic de dramă, dar fără a-l face un film trist.
  3. Sweet Tooth (2021-) – l-am văzut pe nerăsuflate când a apărut. După primul episod, nu m-am mai putut opri. Personajul principal, Gus, un puștan de numai câțiva ani, este atât de dulce, încât m-a topit. Deși povestea este una fantezistă, post-apocaliptică (nici nu ar avea cum altfel, este făcut după o serie de comics al lui Jeff Lemire), poate fi văzută de oricine. Nu este un film cu super-eroi, ci o poveste despre tragedia unui copil.
  4. Cobra Kai [AMP1] (2018-) – când mi-a propus inginerul să mă uit la continuarea filmului din 1984, Karate Kid, am zis că glumește. Dude, film din ’84, de când era Pazvante Chioru’ tânăr și în putere! Ce naiba? De ce m-aș uita la așa ceva, mai ales că nu am fost fan? Ei bine, după ce m-am apucat de serial, nu m-am lăsat până nu l-am văzut pe tot. Cei doi actori care îi interpretau pe puștani sunt aceiași, iar serialul e foarte mișto. Lejer, amuzant.
  5. Schitt’s Creek (2015-2020) – calitatea umană nu constă nici în bani, nici sclipici. Cu sau fără avere, se poate trăi și se poate glumi. Mi-au plăcut personajele și evoluția lor, dar piesa de rezistență din gașcă mi s-a părut Moira Rose, un personaj strident, prea teatral și colorat pentru mine dar care a ajuns, cumva, să îmi placă.
  6. The Good Place (2016-2020). Ce înseamnă să fii un bun cetățean? Asta încearcă să afle cele patru personaje care au ajuns în viața de apoi. Mi-a plăcut cam tot la serialul ăsta. Dialogurile, actorii, povestea. Ah, și să nu uit, dacă găsește cineva o Janet în plus, să mi-o trimită mie! Tare mi-aș dori măcar una. 😀
  7. The Great (2020-) – deși este cu personaje din manuale (de ex. Caterina cea Mare, împărăteasă a Rusiei pe la o mie șapte sute și ceva), nu este deloc un film istoric. Eu l-am văzut ca pe o parodie a obiceiurilor și ritualurilor de la curtea împărătească. Unii dintre cei care au văzut filmul s-au declarant șocați de limbajul trivial, însă mie mi s-a părut perfect în context și consider că a avea pretenții de exactități istorice de la o parodie este cel puțin aberant. Și lipsit de unor. 
  8. Only Murders in the Building (2021-) – proaspăt, de anul ăsta, cu Steve Martin, Selena Gomez și Martin Short. Nu pot spune că este genul de film pe care să îl trec pe lista de revăzut peste ani, dar este lejer și amuzant.
  9. Fleabag (2016-2019) – povestea unei femei de 30 de ani ușor dilie, nițel disfuncțională și o găleată de unor englezesc, pe care eu îl ador.
  10. Parks and Recreation (2009-2015). Vechi rău, știu, dar am rămas surprinsă când am aflat că mulți dintre cei din jurul meu nu l-au văzut, așa că-l mai recomand din când în când. Îmi plac toți actorii, au făcut o treabă excelentă, dar Nick Offerman (în rolul lui Ron Swanson) și Aubrey Plaza (April Ludgate) au fost geniali, ca de obicei. Chiar așa, cred că mă apuc să-l mai văd încă o dată, și așa am cam terminat ce era pe listă.
  11. Community (2009-2015). Da, exact, tot foarte vechi și el. Tot amuzant. Cu Joel McHale, Chevy Chase, Ken Jeong și John Oliver, printre alții, dar ăștia sunt favoriții mei. L-am văzut deja de două ori, dar am să-l mai văd cu siguranță. La fel ca la Friends, Parks and Recreation sau Modern Family, pot vedea orice episod, din orice sezon, cu cea mai mare plăcere.

7 Comentarii

  1. Dyamisi

    Sex education-văzut, plăcut maxim. Apreciez mult lista, o sa arunc un ochi când am timp. Deocamdată sunt setată pe seriale politiste. Ultimul văzut-Mare of Easttown. Excepțional.
    Ma uit acum la Omul de castane, doar pentru ca sunt curioasa cum e ecranizarea. Am citit cartea si e foarte, foarte bună.

    Da, situația de aici e disperată. Suntem pe cont propriu. Vaccinati toti, mai putin picii. Ne ferim cat putem. Ganduri bune si zambete de pici.😘😘😘

    Răspuns
    • Ana M. Popescu

      Sper să vă fie bine, până la urmă. Vă țin pumnii. 😘

      Răspuns
    • BaGheRa

      Alooo doamna Ana, mai scriem și noi ceva?

      Răspuns
  2. BaGheRa

    In ultimul timp am vazut Mr. Iglesias și The Neighbourhood – cu Cedric the Entertainer.

    Primul este okeish, glume ok, dar al doilea, al doilea a urcat rău de tot în top. Mi se pare unul dintre cele mai bune filme de comedie (cu râsete) pe care l-am văzut în ultimul timp. Dacă vă plac genul acesta de filme… trebuie neapărat să îl urmăriți pe acesta.

    Răspuns
    • Ana M. Popescu

      Văzut The Neighbourhood, simpatic, nu m-a dat pe spate dar merge de pierdut vremea. 🙂

      Răspuns
  3. costicămusulmanu

    săr’na pentru idei; giast finișd Seinfeld și mă gîndeam la următorul…

    Răspuns
    • Ana M. Popescu

      Spor la popcorn. 😁

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comentarii Recente

Arhivă