Textile în baie? Nu, mulțumesc!

11 aprilie 2021 | Povești | 6 comentarii

În ultima vreme m-am tot uitat pe net la poze cu cu amenajări de interioare nu numai pentru că-mi plac foarte mult, dar mai avem de renovat și reamenajat o mare parte din casă. Am luat una suficient de nouă, cât să putem locui în ea, dar destul de veche cât să nu ne apuce lenea și să ne complacem în decorurile depășite.

Ne-am făcut singuri mare parte dintre reparații și vom continua în același mod. Merge mai greu, că nu prea avem timp, dar ne place și ne ține în priză; este un țel care nu ne permite să ne lenevim exagerat de mult.

Am amânat iar reamenajarea băilor ca să dăm prioritate curții, am pornit de la o idee mică și am ajuns, până la urmă, la șantier total, dar nu am renunțat la a face calcule și planuri. Așa că mai casc gura pe ici, pe colo, mai salvez poze și notez idei. La anu’, când sper să ne apucăm și de asta, vreau să nu mai bâjbâim după nimic, totul trebuie să fie stabilit, măsurat și cumpărat.

Un lucru m-a nedumerit foarte tare. Din sutele de poze la care m-am uitat, multe nu au nicio legătură cu realitatea. Sau, mă rog, admit că este posibil să nu aibă legătură cu realitatea mea.

Covor în baie?

Întreb cât se poate de serios, chiar ține cineva covor în baie? Nu mă refer la petecul ăla din jurul closetului sau la covorașul de lângă cadă, ci la o bucată mai mare de material, plantată în mijlocul încăperii. Bine, fie vorba între noi, eu nu le suport nici pe cele mici, dar să zicem c-ar fi acceptabile într-un univers normal. Cât de cât.

Nu numai că mi se par nepractice, sunt efectiv niște obiecte inutile, care trebuie spălate foarte des, dar cum faci să dezinfectezi baia? Cât de des le poți curăța, astfel încât să fie ok? Din aceeași categorie fac parte perdelele, alte obiecte care nici ele nu au ce căuta acolo, din punctul meu de vedere.

Chiar dacă, să zicem, nu ar exista deloc probleme cu umezeala generată de aburi, cum usuci toate textilele alea înșirate prin baie? După ce iese inginerul de la spălat, nu mai intri acolo decât cu gondola dacă uită să șteargă cu mopul. Nu că adolescenta nu ar arunca apa aproape până la vecini, este și ea la fel de talentată. Habar nu am cum naibii reușesc, probabil fac piruete cu dușul în brațe, cert e că-i ud peste tot. Cum aș putea să țin covoare acolo?

Mă rog, poate om fi noi defecți, iar la alții nu sare apa din cadă în toate direcțiile, dar tot nu aș dori să am încă ceva de spălat și uscat.

(Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash.)

6 Comentarii

  1. Cornelia

    Covoarele din pozele cu bai (si inca ce covoare, persane, afgane, giiiz’) sant, exact, doar pentru poza, pata de culoare in spalaceala din jur. La fel ficusul. Doar daca ai o baie gigantica, cu mai multe “sectoare” si aerisire super-eficienta, poate pui o carpa colorata pe jos. Dar ma indoiesc, ca de practic e nepractic. Nici chiar aici in Nord, unde intr-o perioada au fost foarte trendy intai “conversation kitchen” apoi si “conversation bathroom” 😳 nu se pun covoare.

    Răspuns
    • Ana M. Popescu

      “Conversation bathroom”? :))))))) La așa ceva nu m-ar fi dus mintea, recunosc. Nu se mai poate socializa în living? Pentru mine aia e camera preferată. 🙂

      Răspuns
      • Cornelia

        Cuuum, nu poti socializa in timp ce te speli pe dinti cu cel’lalt stand pe “tron”?? Nici eu 😂😂

        Răspuns
        • Ana M. Popescu

          Ferească sfântul. :))))))) În baie intru singură, mereu, nu am chef de socializare.

          Răspuns
  2. Anouk

    Îmi plac amenajările interioare și am suficiente idei cât pentru sute de case. Am avut șansa să amenajez diverse spații. În unele am locuit eu, altele le-am amenajat pentru alții. Întotdeauna am pornit de la obieceiurile celui care locuiește spațiul respectiv. Pentru că, din punctul meu de vedere, un spațiu nu trebuie să fie doar frumos, ca un showroom, ci să fie practic. De multe ori am întâlnit provocări în a îmbina utilul cu plăcutul, dar mi-a reușit de fiecare dată.
    Da, în baia lăsată ”moștenire” fostului am avut covor. Pentru mine camera de baie e o încăpere în care vreau să mă simt bine și din fericire, chiar și fostul se simte plăcut în baia aia.

    https://imgur.com/Evlu6pD

    În baia pe care o am acum nu am decât un covoraș mic pe care îl bag în mașina de spălat oricând simt nevoia.

    Răspuns
    • Ana M. Popescu

      Anouk, nici nu vreau să mă gândesc cât îți lua să speli și să dezinfectezi spațiul ăla. Am avut și eu o baie foarte mare în prima locuință din Olanda și era un chin să curăț tot, săptămânal.

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comentarii Recente

Arhivă